Tips van Lang zult u wonen op Zorgmarkt in Hengelo

Veel dingen in uw huis kunnen handiger en veiliger. Wilt u weten wat er in uw thuissituatie verbeterd kan worden met het oog op de toekomst? Op zaterdag 6 april 2019  is bouwkundig adviseur Hans Engelbertink aanwezig op de Zorgmarkt in Hengelo. Tussen 11.00 en 16.00 uur geeft hij in Kulturhus Hasselo tips en adviezen voor uw woning waarmee u direct de veiligheid en het gemak verhoogt.

Kom op tijd in actie

De bouwkundig adviseur van Lang zult u wonen adviseert mensen op tijd in actie te komen. Vóórdat er sprake is van een valpartij of ander ongelukje in huis. “Mijn ervaring is dat mensen te lang wachten met het veiliger maken van hun woning.  Pas als iets gebeurd is, worden ze bewuster en komen ze in actie. Ik houd mensen een spiegel voor. Denk tijdig na. Is je woning wel zo veilig als je denkt dat ie is?”

55? Dan is het tijd om met je woning aan de slag te gaan

Engelbertink adviseert om al vanaf  55 jaar maatregelen te nemen voor de toekomst. "Doe het als je jong bent. Dan heb je nog alle energie en zie je ook niet zo op tegen de rommel van een verbouwing. Bovendien kunnen preventieve maatregelen veel leed voorkomen.”

Kleine aanpassingen maken al groot verschil

Op zaterdag 6 april geeft de bouwkundig adviseur uitleg over maatregelen die nu al genomen kunnen worden. Hij laat voorbeelden zien van veilige en onveilige situaties in huis en geeft praktische adviezen om die situaties aan te pakken. Vaak kunnen kleine aanpassingen al een groot verschil maken.

Aanvang 11.00 uur, toegang is gratis

De Zorgmarkt in Hengelo begint om 11.00 uur en is te bezoeken tot 16.00 uur in Kulturhus Hasselo (Henry Woodstraat 62 in Hengelo). De toegang is gratis.