Stimuleringsregeling Lang zult u wonen

Woont u in Hengelo en bent u 65 jaar of ouder? Heeft u een eigen huis en wilt u daar zo lang mogelijk veilig en comfortabel blijven wonen? Dan kan de gemeente Hengelo u misschien een handje helpen met de Stimuleringsregeling Lang zult u wonen. Bij deze regeling kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage van maximaal 1000 euro per woning.

Meer veiligheid en comfort

Met de bijdrage kunt u uw woning levensloopbestendiger maken. Dat wil zeggen dat uw woning veiliger en comfortabeler is na het treffen van bouwkundige of technische maatregelen. U kunt hierbij denken aan het aanbrengen van een tweede trapleuning, het het verwijderen van uw ligbad of het vervangen van uw gaskookplaat of gasfornuis voor een inductiekookplaat. Op de lijst met maatregelen van de gemeente Hengelo ziet u precies wat er allemaal onder de regeling valt en hoe hoog de tegemoetkoming is per aanpassing.

Persoonlijk advies tijdens huisbezoek

Als u een aanvraag voor de Stimuleringsregeling Lang zult u wonen indient, maakt de woonadviseur van de gemeente Hengelo een afspraak met u voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek krijgt u een deskundig advies over de verschillende mogelijkheden om uw woning veiliger en comfortabeler te maken. Het huisbezoek is gratis en vrijblijvend en u bepaalt helemaal zelf wat u met het advies doet.

Gebruik maken van de regeling? Wacht niet te lang

Wilt u aan de slag met uw woning en gebruik maken van de regeling. Wacht u dan niet te lang. U kunt een beroep doen op de Stimuleringsregeling Lang zult u wonen zolang er geld beschikbaar is in het stimuleringsfonds. Voor deze regeling geldt: op is op. De gemeente behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Is uw aanvraag goedgekeurd, dan ontvangt u een beschikking en bent u verzekerd van een bijdrage. Wilt u zeker weten of u de kosten voor de woningaanpassing vergoed krijgt? Wacht dan met de werkzaamheden tot u daarover bericht heeft gekregen van de gemeente Hengelo.

Meer informatie over maatregelen en voorwaarden

Bent u geïnteresseerd in de Stimuleringsregeling Lang zult u wonen? Op de website van de gemeente Hengelo vindt u meer informatie over de voorwaarden en de complete lijst met maatregelen die in aanmerking komen voor een bijdrage.  Ook kunt u op de site van de gemeente direct het aanvraagformulier downloaden.

Vertel mij meer over de Stimuleringsregeling