Lang zult u wonen in Hengelo

Als u ergens met veel plezier woont, wilt u daar het liefst blijven wonen. U kent de buren, de buurt en alles is volledig ingericht naar uw wens. Door de jaren heen verandert u eens wat aan uw huis zodat het weer geschikt is voor een volgende fase in uw leven. Er komen kinderen, of ze gaan juist weer het huis uit. U heeft een kantoor of praktijkruimte aan huis en als u stopt met werken kunt u deze ruimte voor iets anders gebruiken. Uw huis verandert steeds mee met uw persoonlijke situatie.

Nu al genieten van het gemak voor later

Als u wilt blijven wonen waar u nu woont, ook als u ouder wordt, is het verstandig op tijd na te denken over de vraag of uw huis daar ook geschikt voor is. AlsĀ u bijvoorbeeld weet dat traplopen moeilijker wordt, kunt u nu al maatregelen nemen. U maakt een extra leuning bij de trap voor meer houvast en u zorgt voor goede verlichting. Of u maakt rubberen strips op de treden voor meer grip. Heeft u nog geen toilet op de eerste verdieping? Misschien kunt u op de slaapetage een toilet maken. Of een slaap- en badkamer op de begane grond.

Niet onnodig lang wachten

Veel woningverbeteringen zijn niet alleen prettig als u ouder wordt, maar zorgen direct voor meer veiligheid en ze verhogen het comfort. "We willen mensen aanmoedigen om niet te wachten met aanpassingen in huis tot er iets gebeurt of als het echt niet meer gaat. Vaak betekent dat noodgedwongen verhuizen of onder grote tijdsdruk oplossingen vinden om met aanpassingen thuis te kunnen blijven wonen. Van eigen keuze is dan meestal geen sprake meer. Dat willen we in Hengelo zo veel mogelijk zien te voorkomen", zegt wethouder Bas van Wakeren.

Stimuleringsregeling Lang zult u wonen

De gemeente Hengelo vindt het belangrijk dat u met plezier kunt blijven wonen waar u woont. Ook als u ouder wordt. Om uw woning daar op voor te bereiden biedt de gemeente woningbezitters daarom ook financieel de helpende hand. Woningbezitters die hun woning levensloopbestendiger maken kunnen via de Stimuleringsregeling Lang zult u wonen een tegemoetkoming in de kosten krijgen.